Egen kall gräddfilssås med majonäs till fisk

En egen god variant till gräddfilssås till stekt, kokt fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl citron majonäs
  • 3 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 1-2 tsk fiskfond
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 krm paprika krydda
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Blandpeppar el svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål ordentligt med en visp tex. Smaka av med salt och peppar efter behov men inte för hårt. Låt stå kallt under lock eller gladpack i kylskåp ca 40 min så det får gotta till sig
  2. Servera till stekt panerad vit fisk eller lax ( fiskpinnar, torsk ) eller kokt. Inkl. kokt eller stekt potatis med lite skirat smör och t ex toppa med riven parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept