Eldig köttfärssås

Vardagsmat med sting!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 medelstora gula lökar
  • 4-8 klyftor vitlök
  • ½ dl olja
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 knapp msk harissakrydda (Stark!)
  • Ca 400g nötfärs
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med kryddan i oljan ca 10 min på svag värme i en kastrull.
  2. Ha i de krossade tomaterna och purén, koka upp.
  3. Nu ska köttfärsen smulas i, lite i taget, under omrörning -viktigt att det kokar upp emellan! Salta och peppra.
  4. Låt sjuda under lock i ca 30 min. Servera till nykokt pasta.
  5. Tips -byt ut köttfärsen mot stekt bacon!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr