En lite vild gryta,

Grytor är verkligen gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar, skalade och klyftade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 2 msk flytande margarin
  • 8 krossade enbär
  • 2 lagerblad
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 5 dl vatten
  • 1,5 köttbuljongtärning
  • 4 morötter, skalade och skivade
  • 100 g rotselleri, tärnad
  • 1 st svartrot, skalad och skivad
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 0,5 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1,5 msk messmör
  • 1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Bryn köttet i hälften av margarinet. Låt lök och vitlök fräsa med en stund. Tillsätt enbär, lagerblad, balsamvinäger, vatten och buljongtärning och låt koka i 45 minuter. Fräs morötter, selleri, svartrot och trattkantareller i resten av margarinet och häll det i grytan. Låt grytan koka 20-30 minuter till. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar, messmör och grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept