Enkel Jambalaya

Det här receptet fick jag av en kompis som är född och uppvuxen i Texas och som idag jobbar som kock i Malaysia. I jämförelse med många andra recept på Jambalaya så är det här super enkelt. Du kan lägga till skinka eller bacon om du vill eftersom Jambalaya i Södra USA är mycket baserat på vad man har i kylen för tillfället. Och koka riset i samma gryta som kycklingen istället för separat. Kan med fördel ätas dagen efter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1 stor gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 4 burkar krossade tomater
  • 4 dl hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekningen

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Låren och vingarna behöver du inte skära i bitar, men skär resten av kycklingen i mindre bitar.
  2. Skär löken i centimeter stora bitar, och gör detsamma med paprikan.
  3. Hacka chili (och tvätta händerna efteråt).
  4. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan tills allt har fått lite färg. Stek i omgångar om du måste.
  5. Koka hönsbuljongen i en stor gryta och för över kycklingen, löken och paprikan när du har stekt dem en stund.
  6. Häll på de krossade tomaterna, lägg i chili och låt alltsammans puttra i en timme eller mer.
  7. Rör då och då eftersom det bränner i botten på grytan annars.
  8. Salta och peppra efter smak.
  9. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Kommentarer

Mkt god vardagsmat, lättgjord endast lång koktid som inte går att minska på enligt mitt tycke.
"Supergod lunch", var kommentaren från mina barn när jag lagade denna rätt. /Annelie

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…