Enköpings torsk

en bra fisk att ha som middag och sen de som blir kvar lägga i måtlådan till jobbet dan därpå

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g djupfryst torsk
  • 2 tsk salt
  • 1 kg djupfryst broccoli
  • gratängsås:
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk osötad senap
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. koka broccolin till hälften och fördela den i en ugnssäker form.
  3. Skär torsken i skivor, 1-2 cm tjocka. Salta fisken och lägg den på broccolibädden.
  4. Blanda mjölken, mjöl, majonnäs, senap och pepparrot, rör/vispa till en jämn "sås" tillsätt dill och fördela såsen över fisken.
  5. Låt stå i ugnen ca 25 minuter
  6. Servera med kokt potatis, rivna morötter och hårt bröd
  7. gott och nyttigt

Kommentarer

Torsk är gott samtidigt , är det ju en SMALrätt Kram//SEA
Den här rätten har jag gjort många gånger, hittade den i Mat för liv och lust och föll direkt. Älskar pepparrot ... Jag ger tveklöst en femma! Något som får mig att tycka att fisk är jättegott är värt ett högt betyg.
Låter enkelt och riktigt gott . Och så verkar det går det snabbt att tillaga. Ett absolut krav i dagens alltmer stressade tillvaro.

Liknande recept