Entré med rökt kalkon och legymsallad

God förrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färska späda spenatblad eller sallad
  • 2 knippor rädisor
  • 1 liten melon, t ex galia- eller oegenmelon
  • ca 300 g rökt kalkonbröst eller rökt skinka i tunna skivor
  • Legymsallad:
  • 1 burk sparris i bitar, ca 185 g
  • ca 5 cm färsk gurka
  • 1 syrligt äpple
  • 1 burk gröna ärter, ca 200 g
  • 1 msk hackad syltlök
  • 2 dl Gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skölj spenatbladen väl. Ta bort blasten på rädisorna. Skiva melonen. Lägg upp spenatblad, rädisor och melon på tallrikar. Lägg på köttskivor och legymsallad. Servera med nybakat bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…