Entrecote på italienskt vis

På italienskt vis blir den vanliga entrecoten en helt ny upplevelse. Köttet marineras med sardeller, olivolja och vitlök innan det steks efter tycke och smak. Enkelt, annorlunda och mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote
  • 8 rullade sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk matolja , gärna olivolja

Gör så här

  1. Lägg köttet på ett fat. Mosa sardellerna med en gaffel och krossa vitlöken. Tillsätt olivolja och krossad vitlök.
  2. Bred blandningen över köttet och låt det stå 1-2 timmar i rumstemperatur.
  3. Värm en stor stekpanna och lägg i köttet med sardellsidan ner. Stek det 2 minuter på varje sidan över stark värme, eller längre beroende på hur pass genomstekt du önskar ditt kött. Servera genast.
  4. Kokt, råstekt eller bakad potatis är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…