Entrecotespett med tomatsalsa och sallad

Härligt med en grillkväll

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g entrecote
  • ½ dl matolja
  • 1 msk mexikansk kryddblandning
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Salsa:
  • 2 paprikor tärnade
  • 1 gul lök hackad
  • 1 morot tärnad
  • 1 grön chilifrukt sivad utan kärnor
  • 1 röd chilifrukt skivad utan kärnor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk sirap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Grön tabasco

Gör så här

  1. 1. Skär entrecoten i bitar. Trä upp entrecote på grillspett av trä.
  2. 2. Marinera grillspetten i en blandning av matolja, mexikansk kryddblandning och pressad vitlök. Låt spetten marinera minst 10 min före grillning.
  3. 3. SALSA: Fräs under tiden grönsakerna i matolja i ca 1 minut, salta och peppra. Tillsätt tomatkross, sirap och vinäger. Koka upp och låt koka sakta ca 10 minuter så att grönsakerna blir mjuka, smaka av med tabasco. Salsan är godast om den serveras kall och går att förvara i kylskåpet ca 4 dagar.
  4. 4. Grilla eller stek spetten ca 3-4 minuter på varje sida i en grillpanna eller i en stekpanna. Servera spetten med salsan och grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…