Entrecotespett och kikärtssallad med fetaost

Grilla american style och skippa tidkrävande marinering. Sätt smak med en kryddig glaze istället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kikärtssallad med fetaost:
  • 2 förpackningar kikärter, á 400g
  • 200 g fetaost
  • 250 g gröna oliver
  • 1 röd snackpaprika
  • ½ rödlök
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3-4 msk pressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • Entrecotespett:
  • 600 g entrecote, rygg- eller rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • ½ msk mörkt muscovado råsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • ½-1 tsk cayennepeppar
  • 2 vitlöksklyftor, pressade eller 1 msk vitlökspulver

Gör så här

  1. Kikärtssallad:
  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
  3. Lägg kikärterna i en rymlig skål. Smula fetaosten.
  4. Skala och finskiva rödlöken, strimla snackpaprikan.
  5. Tillsätt oliver, paprika och lök.
  6. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.
  7. Skär köttet i kuber, 3-4 cm stora.
  8. Blanda salt, socker, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök.
  9. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt.
  10. Strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
  11. Trä upp kuberna på spett och grilla runtom ca 5 minuter sammanlagt.
  12. Servera spetten med kikärtssalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept