Fänkål fylld med potatis och italiensk korv

Ugnsgratinerad fänkål fylld med ett smakrikt potatismos, salsiccia och rosmarin. Läckert och praktisk allt-i-ett rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 medelstora fänkålshuvuden
  • 5 potatisar
  • 4 salsiccia, italiensk korv
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Riven parmensaost
  • Servering:
  • Gott lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa fänkålen och skär av lite av stocken i mitten. Bryt loss bladen från huvudet. Fänkålsbladen ska hållas så hela som möjligt (för att kunna rymma fyllningen) Hacka de innersta späda bladen.
  3. Koka fänkålsbladen i lättsaltat vatten tills de mjuknat men fortfarande har kvar sin spänst. När 1 minut av koktiden återstår, lägg ner de hackade späda bladen.
  4. Häll av vattnet i ett durkslag och låt fänkålen svalna.
  5. Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i en stekpanna och stek den i ett par minuter. Under tiden som fänkålen kokar, koka potatisen. Skala och pressa ner den i en skål.
  6. Tillsätt salsiccia, fänkålshack, riven parmesanost, olivolja, finhackad rosmarin, ägg, salt och peppar. Blanda ihop till en luftig blandning. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela potatisblandningen i fänkålsbladen och lägg dem i en smord ugnsform. Skeda över lite olivolja och strö över riven parmesanost.
  8. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med ett gott lantbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept