Fänkål och räkor

Den som vill undvika mättat fett tar olivolja till den här rätten, Men fänkålen blir ännu godare om den steks i smör. Räkorna kan ersättas med rökt sik.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg fänkål, hel
  • 1 msk olivolja
  • 250 g räkor skalade
  • 1½ msk pressad citron
  • Salt
  • Svartpeppar, malen
  • 2 msk färsk gräslök
  • Pasta

Gör så här

  1. Skär fänkålshuvudena i fyra delar och spara de dill-liknande bladen. Förväll dem i en stor kastrull i 1 - 2minuter och ta upp med hålslev. Spara spadet. skiva fänkålen tunt.
  2. Hetta upp oljan i en tjokbottnad kastrull och lägg i fänkålen. Lägg på tättslutande loch och sjud i 10 _ 15 minuter på låg värme tills den är mjuk. Koka pastan i fänkålsspadet och låt rinna av.
  3. Blanda ner räkorna i fänkålen med citronsaft, salt och peppar efter smak. Tillsätt den hackade gräslöken och den heta pastan och blanda alltsammans försiktigt
  4. Strö fänkålsbladen över och servera med tagliatelle eller tagliolini.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…