Fänkålskräm med smak av getost

Toppen som dipp eller sås till fisk, potatis eller grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 små (ca 300 g) fänkålsstånd
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fin olivolja
  • 1 msk konc kycklingfond eller lantbuljong
  • 2/3 tsk finrivet citronskal+citronsaft
  • 1 tsk grovhackad färsk rosmarin eller 1/2 tsk torkad
  • 100 g getost
  • 1/2-1 tsk pernod
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa fänkålen från trista bitar och skär bort den träiga mittstocken. Koka fänkålen mjuk i lättsaltat vatten så att det precis täcker. Låt vitlöksklyftan koka med sista minuten.
  2. Kör fänkål och vitlök i matberdare till fint mos. Späd med fond, grädde, olivolja och kokvatten till krämig konsistens.
  3. Mixa ner citronskal, kryddor och getost i bitar. Smaka av med pernod, lite pressad citron, salt, nymald peppar och en pyttenypa socker.

Kommentarer

"shit pomm fritt" va gott det lät. Måste jag spara o testa vid senare tillfälle .)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…