Färs med champinjoner

En lite festligare färs får man om gräddar den i ugnen över ett lager av svamp och lök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1½ msk smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Färs:
  • 400 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm basilika
  • Ca 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Skölj coh ansa champinjonerna och skär dem i skivor. Skala och hacka löken.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i svamp och lök och låt det fräsa tills svampen blivit mjuk. Salta och peppra.
  3. Lägg svamp och lök i en smord, ugnssäker form.
  4. Blanda samman alla ingredienser till färsen och arbeta den smidig. Lägg den ovanpå svamp- och lökblandningen.
  5. Grädda i ugn vid 200 grader ca 40 minuter eller tills färsen är genomstekt.
  6. Kokt potatis och smörfräst spenat passar bra att äta till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept