Färs och paprikagratin

Det här receptet kom till när vi var många och inte hade tillräkligt med paprikor för att göra fyllda paprikor som är en favorit, men den här tycker barnen bättre om, och den går ju så mycket fortare att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfärs
  • 200 g trattkantareller eller annan god svamp
  • 6 portioner kokt ris
  • 6 paprikor i olika färger
  • 1 purjolök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 köttbuljong
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Bryn köttfärs och svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Skölj och skär purjolöken i skivor, ha i den i pannan och fräs ihop med färs och svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde. Skär paprikan i bitar och vänd ner, låt småputtra 3-5 minuter.
  3. Häll ut riset i en långpanna och häll köttfärsröran uppepå, blanda runt och bre ut så att det blir jämt, fördela den rivna osten överallt innan du sätter in långpannan i ugnen på 225 grader i 15 minuter, klart att servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…