Färsbiff med rödbetor och svamp

Magert och fettsnålt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rödbetor
  • 50 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 1 äpple
  • ¼ tsk senap
  • 1 msk äppelvinäger
  • 20 g sallad
  • 50 g svamp
  • ½ schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ärter
  • 125 g mager nötfärs

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. Koka potatis och dela dem. Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.
  2. Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad. Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan.
  3. Vänd blandningen med tinade ärter. Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida.
  4. Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr