Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås

Fräscht och smakligt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fyllda färsbiffar:
  • 800 g blandfärs
  • 100 g fetaost (eller annan smakrik ost)
  • 2 dl mjölk (eller vatten)
  • 1 st lök , gul
  • 3 st ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker
  • Ugnsrostade morötter:
  • 1 kg morötter
  • 1 st vitlök (hel)
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Kall äppel-currysås:
  • 250 g creme fraiche , lätt
  • 2 st äpplen
  • 1 msk scharlottenlök (finhackad)
  • 1 msk curry
  • 1 msk honung , flytande
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Biffarna:
  2. Skala och grovhacka löken. Skär osten i små kuber. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken (eller vattnet). Smaksätt med salt, peppar och lite socker.
  3. Forma till 4 tjocka biffar. Stek biffarna i smör eller margarin ca 5 minuter på varje sida.
  4. Morötterna:
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Halvera vitlöken, och tryck till dem med sidan av en kniv. Lägg morötterna och vitlöken på en plåt och ringla över olivoljan. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Stick en kniv i morötterna för att känna när dom är lagom möra.
  6. Såsen:
  7. Riv äpplena på rivjärn och låt det rinna av en kort stund på hushållspapper.. Blanda med lätt crème fraiche, persilja, finhackad scharlottenlök, honung och curry. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer

Mycket gott och välkomponerat recept. Gjorde biffar på både nötfärs och vegefärs.
Verkar jättegott, o spännande med lite annorlunda sås !

Liknande recept

Currysås

Supergott till grillat! Servera med jordnötter i eller bredvid såsen.