Färsgryta med ingefära

Så ljuvligt god maträtt, lättlagad och klar på en halvtimme! Går självklart bra att ta någon annan färs men eftersom jag är student valde jag det billigare alternativet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 morot
  • ½ burk champinjoner (burk om 400 g)
  • ½ burk majs (burk om 340 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk soya
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk chilisås
  • 2 cm färsk, riven ingefära
  • 2 ½ dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka löken och paprikan. Riv moroten på den större sidan av ett rivjärn och riv ingefäran på den mindre sidan, dela champinjonerna.
  2. Bryn färsen tills vattnet försvunnit. Bryn löken och paprikan tills de blivit mjuka men inte fått någon märkbar färg.
  3. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka upp, sjud sedan under lock i 5-15 min.
  4. Servera med ris och gärna någon färsk sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…