Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika

En fantastiskt god förrätt, eller varför inte en lyxig huvudrätt tillsammans med champagne?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 färska fikon
  • 1-2 mozzarellakulor
  • 80 g lufttorkad skinka, gärna parma eller serrano
  • Färsk basilika
  • Dressing:
  • 6 msk olivolja
  • 3-4 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär ett kryss i fikonen, dock ej ända ner. Vik ut flikarna så att det blir som en blomma. Ställ på ett fat eller varsin tallrik.
  2. Dela mozarellan i bitar och strö över. Rulla ihop en skinkskiva till en liten rulle och vik på mitten och ställ med den vikta delen neråt. Gör så med resten av skinkskivorna.
  3. Strö över basilikablad
  4. Blanda ihop dressingen, smaka av med salt och peppar. Droppa över strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…