Färstournedos med dragonsås

Ugnsgratinerad biff med täcke av champinjoner och en god sås! Servera med ugnsbakade rotfrukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färs, valfri sort
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor bacon
  • Smör
  • Champinjontäcke:
  • 150 g färska champinjoner
  • ½ gul lök
  • 2 msk vispgrädde
  • ½ msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Dragonsås:
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk tomatpurè
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl buljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 tsk dragon

Gör så här

  1. Blanda samman färs med ägg, salt och peppar. Forma 4 runda biffar och vira en baconskiva runt varje biff. Fäst ev. med en tandpetare.
  2. Stek biffarna i smör, lägg dem sen i en smord ugnsfast form.
  3. Skala och finhacka gula löken. Ansa och finhacka champinjonerna. Fräs svamp och lök i lite smör. Tillsätt senap och grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Fördela svampröran över biffarna. Lägg på riven ost. Gratinera i 175 graders ugnsvärme under tiden du gör såsen.
  4. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt mjöl och tomatpurè. Späd med lite buljong i taget och vispa till en slät sås. Tillsätt soja, dragon och vinäger. Låt såsen puttra 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Det inte bara ser gott ut, det smakar utomordentligt. Detta recept kommer att användas flera gånger, frun håller med
Ser vekligen gott ut. Skall prova att göra detta i helgen, sen kommer betyget:-) Kram Monika

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr