Falukorv Provencale

Härligt frächt korvrecept, med grönsaker, att det är helstekt i ugn gör det snabblagat. 456 kcal/p. kock Melker Anderson

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 zuccini grön eller gul
  • 2 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk provensalsk kryddblandning
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven cheddarost
  • 1 dl blandade oliver

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 225 grader.
  2. Skiva korven i tunna skivor nästan hela vägen ner.
  3. Skiva aubergine, zuccini och tomater tunnt, och halvera skivorna.
  4. Bred på senap och lägg aubergine, zuccini och tomat mellan korvskivorna.
  5. Pressa vitlöken i oljan i en skål blanda och stryk blandningen över korven.
  6. Krydda över hela med provensalska kryddor.
  7. Stek korven i ugn i 25 min, fördela osten över korven efter halva tiden.
  8. Strö över oliver och servera gärna med potatismos.

Kommentarer

jättegott! uppskattat av hela familjenoch kommer absolut att lagas igen! Mvh Martina63

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…