Falukorvgryta med sommarkål

Hittade detta i veckan Ica Kuriren. Mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g sommarkål
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1½ dl mellangrädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk maizenaredning
  • 600 gr falukorv i bitar
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka kålen (eventuellt en morot i bitar) mjuk 2-3 minuter i buljong och grädde. Tillsätt senap och red av lätt med maizenaredningen. (Måste erkänna jag tog grädden, Milda mat extra, då behövde ja inte reda av alls)
  2. Bryn falukorven i torr stekpanna och lägg i grytan med kålen, rör i persiljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med nykokt potatis.
  4. Jätte gott kan ja lova!
  5. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr