Familjen Hastrups Müsli

Denna recept har hängt med i 30 år. Vi började experimentera fram en Müsli som alla tyckte om, och efter lång tid kom vi fram till denna blanding. Till skillnad från andra ”nyttigheter” har våra 4 barn självmant ätit det med välbehag i alla år. På morgonen, efter skola och som kvällssnacks. Ibland 3-4 portioner på en dag, fast 1-2 vanligast. Nu då alla är utflugna och kan handla vad de vill, lagar i alla fall ett av dem fortfarande familjeblandningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg havregryn
  • 750 g grynblandning. Finns det ej, använd rågflingor istället
  • 750 g cornflakes utan socker
  • 500 g russin
  • 3 dl solrosfrö, ej rostade
  • 3 dl bovetefrö, hela
  • 2 dl sesamfrö, hela, oskalade
  • 2 dl linfrö, hela

Gör så här

  1. Häll upp allt utom russin i en 10 liters bunke
  2. Russinen smulas ut för hand
  3. Blanda noga allt med händerna
  4. Uppbevaras torrt och lufttätt.
  5. Vi har en 5 liters Tupperwarebehållare för dagligt bruk och en 5 liters hink med lock för lager.
  6. Serveras med helmjölk. Tillsätt ev. yoghurt/ fil efter smak. Kanske lite kanel. Toppa med t.ex. en skivad banan eller annan frukt i småstycken. Vi har inget socker. Russinen sötar tillräckligt.
  7. Å du! -Varför inte hitta en vacker ”morronskål” på loppis eller hos en bra keramiker?

Kommentarer

Tog 1/3 av ingredienserna och fick en jätteskål full med musli. Kommer att servera detta varje dag. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…