Farfars revben

Möra goa revben som passar lika bra att göra på grillen som i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg revben
  • ca 3 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 lagerblad
  • 3 gul lök
  • 3 morötter
  • 3 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad rotselleri
  • ½ dl oystersauce
  • ½ dl matolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk grillkrydda
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och häll i 3 liter vatten.
  2. Häll i salt, kryddpepparkorn, svartpeppar, lagerblad, gul lök, morot, vitlök och rotsellerin i grytan.
  3. Koka upp buljongen och låt det koka i ca 30 minuter.
  4. Blanda oystersauce, olja, honung, vitlök, kycklingfond och grillkrydda. Salta och peppra efter eget tycke.
  5. Pensla marinaden över köttet och lägg revbenen på grillen eller i ugnen, när dom fått fin färg är de klara!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…

@mrsc

Engelsk soppa

Engelsk soppa är en currydoftande hönssoppa. Varken dyr eller omständig att laga till. ”Det här receptet på Engelsk soppa kom till i London under…