Feijão

Ett måste på brasilianskt matbord, i vegetarisk tappning. (Ulla Josefssons berömda)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 hg svarta bönor
  • 10-30 dl vatten
  • 2 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • ½ msk aromat
  • ½ msk grön paprika
  • ½ msk persiljeskaft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm mejram
  • 1 dl olja

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna över natten
  2. Koka bönorna mjuka i vattnet, ½ dl olja och buljong.
  3. Fyll på med vatten vid behov. Bönorna skall alltid vara täckta med vatten.
  4. Värm resten av oljan i stekpannan.
  5. Mixa sedan löken, vitlöken, och en skopa feijão (bönor och lite sås) i en matberedare, till en puré.
  6. Stek sedan purén i en stekpanna tills den blivit ljusbrun.
  7. Häll tillbaka purén bland bönorna, samt alla kryddorna, finhackade persiljeskaft och finhackad paprika.
  8. Blanda ihop allt och låt koka i minst 1 timme, gärna 1½. Ju längre det kokar desto godare blir det
  9. Servera med ris och tomat/löksallad

Kommentarer

Uppdaterade receptet då jag helt missade lagerblad...

Liknande recept