Feninisk Kycklinggratäng med tagiatelle

En mycket välsmakande pastarätt med en krämig touch av vitlök, parmesan och vitt vin. (Kan även göras med spenat-tagiatelle vilket bilden demostrerar)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 dl lätt crème fraiche (gärna med smak av vitlök & parmesan)
  • 125 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyyftor
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl sweet chilisås
  • ½citron
  • 1 gul lök
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 äggula
  • ca 10 blad basilika
  • 500 g tagiatelle
  • Olivolja
  • Peppar
  • Salt

Gör så här

  1. Hacka löken, svampen och strimla kycklingen.
  2. Stek ihop tillsammans med sweet chilisås och olivolja. Stek tills kycklingen är vit igenom.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och sätt på vatten till pastan.
  4. Blanda crème fraiche, grädde, äggula, parmesanost, vitlök, salt, peppar, paprikakrydda, basilika, vitt vin, och citronsaft i en bunke och blanda ihop ordentligt. Det skall nämligen inte klumpa sig!
  5. Fördela kycklingen, löken och svampen jämt i en ugnsform. Häll över blandningen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. Häll därefter ner tagiatellen i pastavattnet.
  6. Servera tillsammans med pastan
  7. Mycket smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept