Festgratäng med fetaost

Så god och så lätt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 potatisar
  • 1 gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 brk körsbärstomater á 400 g
  • 1 msk kebabkrydda
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk tomatpesto
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och lök. Bland med grädde, salt och peppar i en kastrull och koka upp. Sjud under lock i 10 minuter.
  2. Stek färsen till grova smulor i en stekpanna med smör. Tillsätt tomater, kebabkrydda, chilisås och pesto. Låt småkoka i ett par minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Varva potatis och färs i en form, börja med potatis och avsluta med färs.
  4. Smula fetaosten över och baka i ugn tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter. Täck med folie om den blir mörk.
  5. Servera med en sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept