Festgryta

Bra bjudmat, som kan förberedas i god tid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g fläskfilé
  • 75 g rökt skinka
  • 200 g färska champinjoner, eller 1 burk
  • 10-12 små lökar
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vit- eller svartpeppar
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2-3 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • Ca 3 dl djupfrysta ärter

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i da 2 cm tjocka skivor som bryns hastigt i stekpanna. Häll över köttet i en gryta.
  2. Skär skinkan i tärningar och bryn dem med svampen. Blanda sedan allt med köttet.
  3. Koka löken några minuter i vatten, spola dem i kallt vatten och dra sedan av skalet. Bryn dem i stekpannan och rör ned dem i grytan.
  4. Krydda med salt, peppar och tomatpuré och späd med buljongen lite i taget.
  5. Låt grytan sakta koka under lock till köttet är mört, 10-15 minuter. Tillsätt grädde och ärter när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  6. Om man vill kan man reda av skyn med lite mjöl utrört i kallt vatten.
  7. Smaka av och servera med kokt potatis eller ris och en fräsch sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…