Festligt sillfat

Mycket gott och dekorativt sillfat som passar både till midsommar och påsk. En fröjd för både öga och gom!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 burkar matjesill
  • 5 hårdkokta ägg (10 min)
  • 1 ½ dl lättmajonnäs
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ gul hackad lök
  • 2 dl finhackade rödbetor
  • 1 stor finhackad purjolök

Gör så här

  1. Sillen skärs i bitar och läggs på serveringsfat.
  2. Den gula löken hackas och strös på sillen.
  3. Skiva äggen och lägg på.
  4. Vispa grädden och blanda med majonnäsen. Smeta ut blandningen över äggen.
  5. Garnera sedan om vartannat med hackade rödbetor och purjolök.
  6. Serveras med kokt potatis.

Kommentarer

Har ändrat stavning och måttet på majonnäsen.

Liknande recept

@router

Lane sill

Detta är en fisk rätt som jag brukar servera tiil jul, påsk och midsommar

@racy

Citroncupcakes

Söta och goda citroncupcakes=) Gjorde dom till påsk så därför ett litet chokladägg på.