Fetaostfylld kycklingfilé med olivpotatis

Supergott till bjudningsrätt och vardags!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl purjolök , strimlad
  • matolja
  • potatis
  • smör
  • 100 g svarta oliver
  • 100 g gröna oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja till en sås. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Riv osten och blanda med finhackad purjolök. Dela kycklingfiléerna på tjockleken alternativt banka ut dem och fyll dem med blandningen, rulla ihop och fäst med tandpetare. Skala och tärna potatisen. Hacka oliverna. Stek potatisen gyllenbrun i smör ca 20 minuter, salta och peppra (om du vill ha potatisen riktigt genomstekt, använd kokt potatis som fått kallna!). Blanda i de hackade oliverna. Bryn kycklingfiléerna i lite matolja. Efterstek dem i ugnen i ca 15 minuter. Servera med såsen och den olivstekta potatisen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mammamodesty

Lax under täcke

Ett underbart gott alternativ till påskbordet eller varför inte dagen efter den stora påskbuffén. Dessutom snabb och enkel att göra

@queenie

Tonfiskdipp

Servera den goda röran som pålägg på smörgås eller tillsammans med grillad kyckling, hårdkokta ägg eller rostbiff. Varför inte till äggen till påsk?

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr