Fetaostgratinerad färsbiff med oliver

Färsbiff kan behöva piggas upp en smula. Här har vi tillsatt soltorkade tomater och oliver i smeten och gratinerat biffarna med fetaost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½ lök
  • 1 ägg
  • ½ dl soltorkade tomater
  • ½ dl svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tomat
  • 100 g fetaost
  • Matfett till stekning

Gör så här

  1. Ugn 250°
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Hacka löken fint och fräs den. Arbeta in saltet i färsen. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, ägg, lök och de soltorkade tomaterna. Vänd ner oliverna sist.
  3. Forma färsen till jämna biffar. Bryn dem på medelvärme och lägg i en ugnssäker form.
  4. Skiva tomaten och lägg på biffarna och strö över fetaosten. Gratinera det hela i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Servera med kokt potatis och broccoli.
  6. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…