Filodegsknyten med nötkålfyllning

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 plattor filodeg
  • 12 g färska hasselnötskärnor
  • 100 g mangold
  • Massor av timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 0.5 dl körsbärsvinäger eller balsamico-, hallon- eller sherryvinäger

Gör så här

  1. Skär filoplattorna i kvadrater på 10x10 centimeter. Lägg fem ark ovanpå varandra så att hörnen bildar ett stjärnmönster.
  2. Hacka hasselnötskärnorna grovt och snitta mangoldbladen fint. Blanchera bladen tills de sjunker samman, häll bort vattnet och blanda med nöthacket. Smaka av med massor av färsk timjan, salt och peppar.
  3. Låt fyllningen svalna och lägg den på filoarken. Fäst ihop med snöre eller gräslök och pensla med olja. Stek knytena i ugn i 200 grader i 15-20 min tills de är läckert gyllenbruna. Koka under tiden ihop vinägern till ca en tredjedel och ringla den nästan sirapsaktiga såsen i en tunn stråle längs kanten på tallrikarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…