Finaste fisksoppan

Jag älskar fisksoppa och har provat otaliga recept. Det här är en kombination av flera olika - så att jag får med de ingredienser som jag tycker bäst om: saffran, lax, vitlök och räkor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt vin
  • 800 g färsk fiskfilé, varav gärna hälften lax
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 stor hackad vitlöksklyfta
  • 1 kuvert saffran
  • 3 flådda tomater, alt. hela tomater på burk (utan spadet)
  • 2-3 dl crème fraiche (ej lätt)
  • 500 g räkor (med skal)
  • 3 msk färsk strimlad basilika eller gräslök
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna strimlor.
  2. Fräs grönsakerna i lite olja på svag värme.
  3. Lägg sedan i hackad vitlök och saffran. Slå på vatten, smula i buljongtärningarna och häll även i vinet.
  4. Låt koka upp och lägg i små bitar av flådda tomater (kärnhuset ska inte tas med).
  5. Rör ner crème fraiche och låt koka i ca 8 minter. Hit kan man förbereda soppan.
  6. Strax innan ni ska äta lägger man i fisken skuren i stora bitar (börja med de tjockaste). Sjud sakta på låg värme i max fem minuter.
  7. Vid serveringen strör du över hackad gräslök, basilika och skalade räkor.
  8. Servera med ett gott vitt bröd alt. gratinerat vitlöksbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr