Fish and chips

Tinas recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st torskfiléer
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • ca 3 dl olja
  • Salt
  • svartpeppar
  • 300 g potatis
  • 4 palsternackor
  • 1 dl olja
  • 2 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl olja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 ansjovisfileer
  • 1 dl crème fraiche
  • 3/4 dl dill
  • Salt
  • svartpeppar
  • ½ isbergssalladshuvud
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. * Börja med chipsen, tar längst tid. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. * Skala potatisen, skär i 1½ cm tjocka stavar. Lägg i vatten.
  3. * Skala palsternackorna, skär den i 1½ cm stavar.
  4. * Låt potatisen torka på hushållspapper.
  5. * Lägg potatis och palsternackor på en plåt, bakplåtspapper.
  6. * Häll över olja. Salta och peppra.
  7. * Sätt in ugnen i ca 35 minuter. Känn att potatisen är färdig.
  8. * Rör om då och då.
  9. * Rosta skalade vitlösklytor i lite olja tills de är gyllenbruna.
  10. * Hacka vitlök och ansjovis..
  11. * Blanda äggulor och senap.
  12. * Droppa ner oljan, vispa hela tiden.
  13. * Rör i vitlök, ansjovis, créme fraiche och grovhackad dill.
  14. * Smaksätt med salt och svartpeppar.
  15. * Vispa äggen i en djup tallrik.
  16. * Häll upp mjöl och ströbröd i varsin tallrik
  17. * Häll oljaa i en vid panna, ca 1 dl olja i pannan.
  18. * Värm den till 85-90 grder.
  19. * Vänd fisken i mjöl, ägg, ströbröd.
  20. * Salta ioch peppra.
  21. * Lägg ner fisk i oljan, stek gyllenbrun, ca 2 minuter/sida.
  22. * Det ska spraka till när fisken landar i stekpannan,
  23. * Lägg upp den färdigstekta fisken på papper, så att överflödig olja kan rinna av.
  24. * Vik 4 strutar av tidninfspapper.
  25. * Lägg lite finskren isbergssallad i botten av struten. Sedan chipsen och till sist fisken.
  26. * Toppa med stor sked sås och en citronklyfta.
  27. * Ät genat!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept