Fisk cutlet

De här är en indisk förätt som är mycket populär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk makrill eller tonfisk, 425 g
  • 250-300 g potatis
  • 100 g lök
  • 2 st grön chili
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Olja för fritering

Gör så här

  1. Koka potatisen i en kastrull med lite salt.
  2. När potatisen kokat klart ta den och mosa den med handen. Hacka löken smått och den gröna chilin, blanda med potatisen.
  3. Häll bort vattnet från fisken och mosa ner den med potatisen och blanda allting tillsammans och smaksätt med salt och peppar även lite citronjuice.
  4. Gör sedan till små bollar.
  5. Doppa dem i äggen, och vänd dem så att alla sidor täcks. Vänd dem därefter i ströbrödet.
  6. Värm upp oljan för fritering och fritera dem, tills de är bruna på alla sidor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…