Fisk i enkelt sällskap

Det här receptet har jag fått muntligt från min vännina Agnes. Fisk i enkelt sällskap, smakar jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torsk eller hokifilé
  • 1 stor purjolök
  • 2 msk tärnat bacon
  • 800 g potatis eller potatismospulver för 4 personer
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Bladpersilja
  • Citronskal
  • Flytande smör och rapsolja
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Dela fiskblocket i mindre bitar. Krydda med citronpeppar eller ev. med annan fiskkrydda.
  2. Vänd bitarna i lite ströbröd och stek dessa 7 min på varje sida, på svag värme. Flytta fisken till en smord ugnsäker form.
  3. Ansa och dela purjolöken, skölj den noggrant och skär den i små bitar. Stek den mjuk tillsammans med tärnat bacon. Salta och peppra, strö på lite socker om du vill. Strö purjolöken över fisken.
  4. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 25 min. Pressa den.
  5. Koka upp mjölken tillsammans med flytande smör och rapsolja.
  6. Häll mjölken över den pressade potatisen, vispa för hand eller med elvisp (reglera vätskan om du vill ha ett fastare eller lösare mos).
  7. Pulvermos:
  8. Följ anvisningarna på paketet för 4 personer.
  9. Bred moset över fisken och purjolöken. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 180º, ca 30 minuter.
  10. Dekorera med rivet citronskal och bladpersilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.