Fisk i grönt sällskap

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex röding, torsk eller lax
  • 750 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 100 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, skär den i bitar och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Kryddda med 1 tsk salt. Stek potatisen i övre delen av ugnen i 15-20 minuter tills den nästan är färdistekt. Skala och klyfta löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fisken i bitar och lägg på ett smort ugnsäkert fat. Krydda med 1 tsk salt. Sänk värmen till 175 grader. Lägg grönsakerna tillsammans med potatisarna på plåten. Sätt in fisken på ett galler under plåten. Stek allt i cirka 15 minuter.
  2. Blanda dressingen.
  3. Blanda potatis, grönsaker och rucola. Lägg fisken ovanpå och häll dressingen över alltihop. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jessika

Shepards pie

En lite förenklad shepards pie med köttfärs. Lättlagad och god. Kan göras på riktigt mos eller pulvermos om man har bråttom. Viktväktarrecept.

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr