Fisk i kaviarsås

Det här receptet är himla gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller hoki
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 1 msk vetemjöl
  • Finklippt dill
  • Potatis
  • Grönsaker

Gör så här

  1. Skala och skölj potatisen. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär fisken i portionsbitar eller skivor. Krydda fisken med salt och peppar. Blanda grädden med kaviar, vetemjöl och dill i en djup stekpanna. Lägg i fisken och sjud under lock 6-8 minuter.
  3. Servera med potatis, grönsaker och bröd.

Kommentarer

Testade denna idag och gjorde i stekpanna. Då min torsk var frusen tog det mycket längre tid än jag räknat med. Lite väl skarp kaviarsmak för min del, och nästa gång tillsätter jag nog lite citron också. Men helt okej vardagsmat! En fyra :)
Jag brukar göra en liknande variant, men jag har lite chili i såsen, och så gör jag fisken i ugnen. Supergott! :)
Jätte smaskigt!!
Hej! Kan varmt rekommendera detta recept! Enkelt att göra och jättegott!
Hej Lätt som en plätt att laga till, salt & gott! Använde Pangasiusfilé och det gick alldeles utmärkt. Hälsn/Yvonne

Liknande recept