Fisk i ugn

Min mammas superrecept som funkar i alla lägen. Jättegott! Jag vet inte någon som inte tyckt om det här, till och med de som inte är förtjusta i fisk äter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 torskblock
  • ca ½ liter vispgrädde
  • ca 25g smör eller margarin
  • 1-2 dl mjölk
  • Dill
  • Salt
  • Peppar
  • Ketchup

Gör så här

  1. Lägg torskblocket i en ugnsform (gärna upptinat, vid fryst längre tid i ugnen)
  2. Salt och peppar på fisken efter behag
  3. Täck fisken med ketchup
  4. Lägg dill (fryst eller färsk) över hela fisken på ketchupen
  5. Skär smör/margarin i ca 2-3 mm tunna skivor och lägg ovanpå dillen
  6. Häll över grädden och ev några dl mjölk för mer sås
  7. In i ugnen ca 40 minuter upptinat fiskblock på 225 grader.
  8. Servera med potatis
  9. Såsen är underbar!

Kommentarer

Vi gjorde bappi:s förbättrade version, det var mycket gott och enkelt recept.
Tack för receptet. Enkelt och gott!
Detta var gott, men som jag brukar göra blir ännu godare :-) Ca 3 msk ketchup röres ut med grädden och ett pkt djupfryst dill tillsätts och allt röres ihop. Smörj formen och lägg de kryddade fiskblocken på och häll sedan på ketchupblandingen och grädda klart efter given anvisning/ kram Bappi
Hej. Jag har lagat din supergoda "fisk i ugn", vi är två personer men åt för fyra. Det måste betyda att det var jättegott. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte har något emot det?
Jättegott! Enkelt och snabbt gör man den här rätten! Såsen var ljuvligt god! Algot

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr