Fisk med rotfrukter

Fisk är gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé (skinn- och benfri)
  • 50 g fetaost (max 10 % fett)
  • 1 dl naturell lättyoghurt (0,5 % fett)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Rotfruktsplockepinn:
  • 2 rödlökar
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 4 rödbetor
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk havssalt (eller annat salt med grövre korn)

Gör så här

  1. 1. Värm ugnen till 225 grader. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt och rosmarin.
  2. 2. Bred röran på laxen som saltats och pepprats. Skala löken och rotfrukterna.
  3. 3. Skär löken och rödbetorna i små klyftor, morötterna och palsternackorna i smala stavar. Lägg rotfrukterna och löken i en långpanna tillsammans med de hela vitlöksklyftorna.
  4. 4. Häll över olivoljan och kryddorna, blanda allt ordentligt. Det görs enklast med händerna. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. När det gått 10 minuter av tiden, lägg in laxen vid sidan av grönsakerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…