Fisk med sting

God och lättlagad fiskrätt med bacon som smakbrytare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t.ex. torsk eller sej
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pkt bacon, ca 140 g

Gör så här

  1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt resten av mjölken, senap och kryddor. Koka 2-3 minuter.
  2. Lägg ner ihoprullade fiskfiléer i kastrullen. Låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 minuter.
  3. Lägg bacon i medelvarm stekpanna och knaperstek den 2 ½ minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Smula baconet över fisken och servera med t.ex. pressad potatis och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…