Fisk med wokade grönsaker

Fisk och grönsaker är en nyttig kombination.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 - 3 fiskfiléer, valfri sort
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • mjöl
  • 1 tsk salt
  • oregano eller mejram
  • 2 msk olja
  • 4 tärnade potatisar
  • persilja eller gräslök
  • broccoli
  • blomkålsbuketter
  • wokgrönsaker
  • olja
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna snabbt i varm olja, häll på vatten och buljongtärning och låt koka upp.
  2. Smaka av med salt.
  3. Skär fisken i bitar och vänd dm först i ägg som vispats med vatten, därefter i mjöl blandat med salt och örtkryddor.
  4. Stek fisken i olja och smör i ca 3 minuter per sida tills fisken är genomstekt.
  5. Servera fisken på en bädd av de varma grönsakerna.
  6. Bjud ev. en kall fisksås till gjord av:
  7. 2 dl naturell yoghurt, 2 msk majonnäs och ½ dl bostongurka.
  8. Rör ihop allt och servera till fisken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept