Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing

Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 170 g kokta skalade kräftstjärtar
  • 300 g vit fiskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm dillfrö
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 litet ägg
  • 1-2 msk smör
  • Löjromsdressing:
  • 4 msk löjrom (ca 60 g)
  • 1 ½ dl lätt creme fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • Servering:
  • 4 skivor vitt bröd
  • 150 g lättkokt, späd sparris
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.
  2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.
  3. Forma 4 burgare.
  4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen
  5. Smörstek burgarna över medelvärme 4-5 min på varje sida.
  6. Servera dem på bröd med sparris. häll över löjromsdressingen och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…