Fisk på spenatbädd

Fisk och spenat går alltid bra tillsammans.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt torskfilé
  • ½ dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 pkt djupfryst spenat
  • 1 msk margarin, eller olja
  • 1 krm salt
  • ½ krm peppar
  • riven muskotnöt
  • 1 skinnad urkärnat, tärnad tomat
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ rivet citronskal
  • 2 hackade hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och koka potpatisen.
  3. Blanda ströbröd, salt och peppar.
  4. Lägg fiskblocket i en smord ugnsfast form.
  5. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Strö ströbrödsblandningen över fisken.
  7. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter.
  8. Värm spenaten i olja, krydda med salt, peppar och muskot.
  9. Lägg spenaten runt fisken och strö över dede hackade äggen och tomat tärningarna, persiljan och citronskalet över fisken.
  10. Servera med kokt potatis.
  11. ( Jag har använt hackad spenat kryddat med salt, peppar och muskot, det blev lika gott, hade ingen hel spenat hemma som det skulle vara.)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr