Fisk under täcke

Härligt god & snabb fiskrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 800 g Fiskfiléer (gös , hajmal eller hoki)
  • ca 100 g finhackad Fetaost
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 2 dl Milda matgrädde 4 %
  • 1 förpackning Cocktailtomater ca 200 gr
  • 1 Paprika röd eller gul , fin hackad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tillagas i ugn ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar)
  2. 1. Sätt ugnen på 225°C.
  3. 2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev. ben, skär den i 4 cm breda bitar.
  4. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg fisken på ett ugnssäkert fat.
  5. 3. Rör samman hackad fetaost, tomater, paprika och crème fraiche och grädde till en kräm.
  6. Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt.
  7. 4. Stek fisken mitt i ugnen 12–15 minuter.
  8. 5. Servera genast med en fräsch grönsallad och kokt potatis.
  9. Smaklig måltid.

Kommentarer

Jag hade i soltorkade tomater istället för cocktailtomater och det blev väldigt gott!
Jag gillar mer smak så jag testade creme bonjour vitlök & örter och det blev super smarrigt! Tack för ett enkelt recept =)
Jätte gott.
Jätte gott, tycker jag som inte ens gillar fisk.
Jag tyckte allt blev aningen smaklöst (jag tycker om stark mat), så vid nästa tillfälle ska jag definitivt krydda mer!
enkelt och gott recept! kommer att göras fler gånger =)
Sinnessjukt god fiskgratäng!! Använde dock örtmarinerad feta och hade i Herbamare örtsalt i "geggan" innan jag lade in fisken i ugnen. Kompletterade med citronpeppar på tallriken vilket visade sig vara en höjdare. Nästa gång kommer jag ha i det redan från början. Och, passade kanonbra som matlåda dagen efter, men då med ris till istf potatis!
Enkelt och gott! Det är så det ska vara!!
Mycket gott och enkelt, kommer definitivt att göras fler gånger här hemma. Gubbens matdosa blev avsmakad på jobbet och jag fick skicka receptet.
Tack för receptet! Gott. Egentligen gillar jag inte fetaost, men det var faktiskt gott i.
Det här var gott vill jag lova. Nästa gång ska jag ha mer fetaost. Smaken av feta kändes inte så mycket tyckte jag, fast jag inte hade så mycket fisk och av det andra ingridienserna. Men smakligt. Verkligen..
Vilken god maträtt...fisken smälter som smör i mun ...mmmm...ska göra denna flera gånger, var så säker. Mat-ilda
Hej och tack för ett toppenrecept. Gillar rätter som man kan förbereda och som sköter sig själv i ugnen.
Skickade med 2 bilder :)
Nu är vi mätta och belåtna efter att ha ätit Fisk under täcke. Enkelt snabbt och gott. Den enda som rynkade på näsan och inte ville äta, var lilla Emma. Detta gör jag nog fler gånger. Fast nästa gång tror jag att jag har i lite vitlök också.
Kan inte annat än instämma med övriga, detta var jättegott. Vi tackar för receptet. Kram Carre
jättegott. Jag och min son ått det idag. gilla
Hej jag glömmde att ge dej poäng men min son är ingen fisk älskare han var och hälsade på så han fick smaka oj vad det var gott sa han nu betyg sätter jag
Jättegott ! Vi åt Fisk under täcket till kvällsmat, och alla tyckte om det. Tack för ett bra recept Tine

Liknande recept