Fiskbiffar i tThaisås med kokos

Jättegoda fiskbiffar med sesampanering och en sås med thaismak. Så jättegott, har lagat den här rätten 2 gånger och kände att jag är tvungen att skynda mig att skriva upp receptet någonstans där jag inte kan förlägga det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g färsk eller tinad torsk-, sej- eller koljafilé
  • 2 salladslökar
  • 4 skivor formbröd
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 2-3 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • ½ - 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och ansa salladslöken. Skär bort kanterna på brödet. Mixa fisk, salladslök, ägg, formbröd, limeskal, limesaft, salt och peppar.
  2. Forma 10 - 12 biffar och panera dem i sesamfrön-
  3. Stek biffarna i olja i en teflonstekpanna ca 4 minuter per sida.
  4. Blanda kokosmjölk, röd currypasta, potatismjöl, gurkmeja, salt och sambal oelek i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.
  5. Servera biffarna med såsen, kokt ris och wokgrönsaker.
  6. Smaklig måltid!

Kommentarer

Tack för ett jättegott recept som jag kommer att göra fler gånger. Jag serverade fiskbiffarna med pressad potatis och kokta ärtor. Det fungerade utmärkt!
Har angett mått/gram för kokosmjölk som jag ombads

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr