Fiskbiffar med tomatraita

Servera fisken på ett nytt sätt och med nya kryddor! Här botaniserar vi den indiska kryddhyllan och hittar heta kryddblandningar som får smaklökarna att slå kullerbyttor. Till det serveras en sval och fräsch tomatraita med smak av spiskummin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök, ca 4 cm
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • Rivet skal av en halv citron
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl matyoghurt
  • Smör
  • Tomatraita:
  • 1 tomat
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka laxen eller mixa grovt. Skala och finhacka vitlöken. Hacka purjolöken. Blanda allt med laxen. Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och youghurt. Blanda till en jämn färs.
  2. Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  3. Hacka tomaten. Blanda ihop alla ingredienser till raitan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…