Fiskbiffar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, gös och torsk eller lax
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 30 g mjukt smör
  • 3 dl vispgrädde eller kokt, avsvalnad mjölk
  • 2 ägg
  • smör
  • skorpsmulor till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form. Kör färsen i matberedare. Putsa fiskfiléerna och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i skålen, salta. Kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt vitpeppar, smör, potatismjöl och ägg. Starta maskinen på nytt. Tillsätt grädden genom tubröret och kör tills smeten är jämn, men inte för länge, då kan den skära sig. Häll färsen i den smorda formen som inte bör fyllas till mer än 2/3 i eftersom färsen stiger under gräddningen. Ställ i vattenbad så att det når upp till halva formens höjd.Grädda i 50 - 60 minuter. Färsen skall vara fast, pröva med en sticka Låt färsen svalna litet i formen, lossa runt kanten med en kniv och stjälp upp den på ett fat. Garnera med skalade räkor och servera med någon god sås. Färsen kan smaksättas med finhackad dill elelr tomatpuré.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept