Fiskbullar med fransk musseltäcke

Fiskbullar är bra vardagsmat men kan också bli snabblagad festmat, gratinera på franskt vis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 180 g fiskbullar, djupfrysta
  • eller konservarade i buljong
  • 60 g musslor i vatten
  • 1 gul lök
  • ½ - 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk bordsmargarin
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 tsk ströbröd
  • 2 tsk riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugn på 225 grader
  2. Tina frysta fiskbullar eller konserverade rinna av och lägg dem i en ungssäker form. Låt musslorna rinna av. Skala och finhacka löken och pressa vitlök.
  3. Fräs löken mjuk i margarinet i en stekpanna på svag värme. Lägg i musslor och persilja och blanda om. Bred ut musselfräset över fiskbullarna. Strö över ströbröd och ost. Gratinera 8-10 minuter i ungnens övre del tills fiskbullarna blivit varma och ytan har fått fin färg.
  4. Tips: Servera gratängen med kokt potatis och en sallad, gärna tomatsallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lillill

Lufsa

Enkel och god potatisrätt. Påminner om rårakor men fylligare.

@matfru

God laxlåda

Har god tillgång av laxöring och vill försöka variera lite på temat lax och laxöring. Detta recept är ett av dom.