Fiskburgare

Gott och mättande med fiskburgare...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g vit fiskfilé, sej-kolja-hoki eller
  • 250 g vit fiskfilé och 250 g lax
  • ½ gul lök, finhackad
  • Matfett till stekning
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • Chilidressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • 3 tomater, skivade
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Inlagd gurka, skivad
  • Sallad, sköljd
  • Groddar eller ärtskott, sköljda
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Dressing:
  2. Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Burgaren:
  4. Fräs löken i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna.
  5. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs.
  6. Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
  7. Servera burgarna genom att varva alla ingredienser i brödet, ringla över chilidressingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr