Fiskburgare med smögenröra

Den läckra dill- och räkröran gör fiskburgarna saftiga och goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer, t ex gös, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör och rapsolja
  • Smögenröra:
  • 200 g räkor med skal, ca 80 g skalade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 portionsbröd
  • Sallad, valfri

Gör så här

  1. Börja med smögenröran:
  2. Skala och hacka räkorna.
  3. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
  4. Salta fisken.
  5. Stek den i smör och rapsolja 3–4 min på varje sida.
  6. Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna.
  7. Lägg ihop dem med sallad, fisk och smögenröran.

Kommentarer

Så SUPER gott,speciellt såsen! Kommer göras fler gånger här hemma!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…